Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λάβαμε από τον συντοπίτη μας Βουλευτή Ηρακλείου Κ. Βασίλη Κεγκέρογλου επίκαιρη ερώτηση και συζήτηση με τον Υφυπουργό Εργασίας Κ. Παναγιωτόπουλο, σχετική με τα προγράμματα απασχόλησης και ειδικότερα την κοινωφελή εργασία.

"Κ. Κεγκέρογλου: Αυτό που ερωτώ, λοιπόν, είναι:  Πρώτον, το πρόγραμμα αυτεπιστασίας, το οποίο είχε ετοιμασθεί από το 2012, σε ποιο στάδιο είναι και γιατί δεν έχει ξεκινήσει; Δεύτερον, για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, που έγινε όχι μόνο με την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και με άλλους φορείς, ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου, και το οποίο προσέφερε τα μέγιστα, και στην τοπική ανάπτυξη και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας του πολίτη και για τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, ερωτώ αν υπάρχει διάδοχο πρόγραμμα και αν θα συνεχισθεί."
"Κ. Παναγιωτόπουλος:  Ήδη έχει ξεκινήσει ο διάλογος ή η εντατική επαφή, αν θέλετε, του Υπουργείου με τον αρμόδιο νέο Υφυπουργό ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης, προκειμένου να πετύχουμε ανακατανομή ενδεχομένως πόρων μέσω αναθεώρησης του ΕΣΠΑ, για την εναπομείνασα προγραμματική περίοδο, αλλά και για την έγκυρη προετοιμασία της επόμενης, πράγμα πολύ κομβικό.
Οπωσδήποτε ζητούμενο είναι να «τρέξει» η κοινωφελής εργασίας και σε επόμενο στάδιο. Άρα, συμφωνούμε πρώτα σ’ αυτό. Πρέπει να υπάρξει συνέχιση με κάποιο τρόπο των προγραμμάτων αυτών. Είναι, όπως και να το κάνουμε, ενέσεις απασχόλησης ιδίως σε τοπικό επίπεδο και ιδίως όσον αφορά στη διεκπεραίωση έργων υποδομών τοπικών που άλλωστε τα θέλουν και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι δήμοι κυρίως, εξ ου και η σύνδεση με τα έργα αυτεπιστασίας των δήμων. Θα πρέπει δηλαδή να βάλουμε όλα τα κομμάτια του πάζλ και να τα συνδέσουμε μεταξύ τους, ώστε να έχουμε ολοκληρωμένη λύση."

 Διαβάστε ολόκληρη τη συζήτηση εδώ