Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΡΗΤΗΣ ενημερώθηκε τηλεφωνικώς από εργαζομένους ότι τις τελευταίες ημέρες άτομα δημοσιεύουν στο διαδίκτυο διάφορες ανυπόστατες πληροφορίες περί δίμηνων και τρίμηνων καθυστερήσεων καταβολής των δεδουλευμένων του B' πενταμήνου της κοινωφελούς εργασίας στους ΚΟΧ Ηρακλείου & Λασιθίου ή ακόμη και απώλειας τους. Οι πληροφορίες αυτές μάλιστα διατυπώνονται με την επισήμανση ότι είναι επίσημη ή ανεπίσημη ενημέρωση στελεχών της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΡΗΤΗΣ. Επιθυμούμε να διαβεβαιώσουμε ότι όλα αυτά είναι εικασίες διαφόρων με ιδιοτελείς επιδιώξεις και κανένας υπεύθυνος του φορέα μας δεν έχει κάνει τέτοια ενημέρωση.

Αυτό που γνωρίζουμε επισήμως και μέσω της ροής των εγγράφων που μας ζητούνται είναι ότι η επεξεργασία από τις υπηρεσίες του Υπουργείου, των φακέλων της τελικής εκταμίευσης των ΚΟΧ Λασιθίου & Ηρακλείου που περιλαμβάνει τις εξοφλητικές αμοιβές όλων των εργαζομένων, εξακολουθεί ικανοποιητικά τις τελευταίες μέρες μετά την διακοπή του Αυγούστου λόγω αδειών. Γίνεται προσπάθεια και συνεχής πίεση εκ μέρους μας προς τις υπηρεσίες το θέμα να λήξει εντός του Σεπτεμβρίου. Πρωταρχική επιδίωξη μας και πάνω από όλα είναι, η πίστωση των δεδουλευμένων των εργαζομένων μέσω επιταγής της Τράπεζας της Ελλάδος και του ΕΣΠΑ το συντομότερο δυνατόν.

Παρακαλούμε τους εργαζόμενους να μην λαμβάνουν υπόψη τους αναρμόδια άτομα. Οι σοβαρές δυσλειτουργίες και οι καθυστερήσεις των υπηρεσιών του Υπουργείου μας αποτρέπουν να ανακοινώσουμε προς το παρόν ακριβή ημερομηνία αποπληρωμής.  Υπενθυμίζουμε ότι έχει ήδη εξοφληθεί όλο το 1ο πεντάμηνο (1240 εργαζόμενοι) από τον περασμένο Μάρτιο με την 2η εκταμίευση. Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΡΗΤΗΣ από την στιγμή που θα παραλάβει τις επιταγές αποπεράτωσης του έργου (3η και τελευταία εκταμίευση) θα ενημερώσει έγκαιρα και με ακρίβεια την ημέρα που θα μπορούν οι εργαζόμενοι μας να εκταμιεύσουν τα εξοφλητικά  δεδουλευμένα τους από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς. Οι εργαζόμενοι ή αντιπροσωπείες τους που επιθυμούν να έχουν κατ' ιδίαν συζήτηση με αρμοδίους του γραφείου ή τον πρόεδρο του ΔΣ για προσωπικά ή γενικά αιτήματα τους να το δηλώνουν στην γραμματεία για την οργάνωση σχετικών συναντήσεων.

Ν. Τζανάκης
Πρόεδρος ΔΣ