Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΤΥΧΕΙΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ



Σημερινή ανακοίνωση συγκεκριμένης συνδικαλιστικής κομματικής εργατικής οργάνωσης του Ηρακλείου, παραθέτει σωρεία συκοφαντικών αναληθειών και ατυχών χαρακτηρισμών για την "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΡΗΤΗΣ", φορέα που έχει συγκροτηθεί από καταξιωμένες συνδικαλιστικές, συνεταιριστικές & κοινωνικές οργανώσεις του Ηρακλείου και της Κρήτης με σκοπό την ανάληψη και υλοποίηση Ευρωπαϊκών και Εθνικών Προγραμμάτων.
Σήμερα ο Φορέας μας διαχειρίζεται το Πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας που προσφέρει 1734 θέσεις εργασίας με δαπάνη 5,5 περίπου εκατομμύρια Ευρώ για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.  
Επειδή δεν είμαστε εξοικειωμένοι με την αγοραία πολιτική ορολογία που χρησιμοποιείται στον εν λόγω λίβελο θα θέλαμε να διαλευκάνουμε και να διαχωρίσουμε την θέση μας ενημερώνοντας την κοινωνία και τους εργαζόμενούς μας σχετικά με ατυχείς εκφράσεις και τις στοχευμένες ανακρίβειες που αναφέρθηκαν στο δημοσίευμα της συγκεκριμένης συνδικαλιστικής κομματικής εργατικής οργάνωσης του Ηρακλείου.

  1. Ο κάθε ωφελούμενος από το πρόγραμμα θα αποζημιωθεί με 625 Ευρώ καθαρά ανά μήνα εργασίας (εφόσον πραγματοποιήσει 25 ημερομίσθια) ήτοι 125 ασφαλισμένα ημερομίσθια για το 5μηνο, καθώς και την πλήρη κάλυψη της δαπάνης των ασφαλιστικών του εισφορών.
  2. Όλοι οι εργαζόμενοι είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ από την πρώτη ημέρα πρόσληψης τους, προϋπόθεση απαραίτητη που προβλέπεται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο με  τους συγχρηματοδοτούμενους πόρους του ΕΣΠΑ.
  3. Η "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΡΗΤΗΣ" δεν εισπράττει ούτε «ένα» Ευρώ από την μισθοδοσία των εργαζομένων. Για την διεκπεραίωση του προγράμματος θα λάβει μόλις το 1.9% του συνολικού κόστους του προγράμματος και αυτά από χωριστή έμμεση δαπάνη του προγράμματος. Το ποσό αυτό μετά βίας θα καλύψει το 60-70% των συνολικών δαπανών που απαιτούνται για την υλοποίηση του προγράμματος.
  4. Η "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΡΗΤΗΣ" προερχομένη από τα σπλάχνα καταξιωμένων συνδικαλιστικών, συνεταιριστικών και κοινωνικών οργανώσεων αισθάνεται αλληλέγγυα προς τους εργαζόμενους της και μεριμνά για την ασφάλεια και τις συνθήκες εργασίας τους, με επιτόπιες επαληθεύσεις στα εργοτάξια καθώς και με συνεχείς παρεμβάσεις όταν τις γνωστοποιούνται σχετικά προβλήματα.
  5. Στην συνεδρίαση της Βουλής της 20ης/11/2012 ο Υφυπουργός Εργασίας Κ. Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση συντοπίτη μας βουλευτή για την καθυστέρηση της εκταμίευσης των δαπανών του προγράμματος του φορέα μας, παραδέχτηκε ότι την αποκλειστική ευθύνη της ολιγωρίας την φέρουν οι δυσλειτουργίες του προσωπικού των εμπλεκομένων υπηρεσιών του υπουργείου και οι καθυστερήσεις λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων που πρωτοστατεί η συγκεκριμένη συνδικαλιστική εργατική  κομματική οργάνωση, με την "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΡΗΤΗΣ"  να έχει εγκαίρως διεκπεραιώσει όλη την σχετική γραφειοκρατία που απαιτείται.
  6. Η "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΡΗΤΗΣ"  έχει επικεντρώσει όλες τις προσπάθειες της στο να πληρωθούν οι εργαζόμενοι το ταχύτερο δυνατόν ενώ παράλληλα εργάζεται νυχθημερόν για να ετοιμάσει τον φάκελο  της επόμενης εκταμίευσης.
  7. Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να διεκδικούν τα δικαιώματα τους με όποιον οργανωμένο ή ατομικό τρόπο νομίζουν.
  8. Καλό θα είναι όμως να μας γνωστοποιούν εγκαίρως το πρόβλημα τους εφόσον πρακτικά μπορούμε να τους ενημερώσουμε και να τους βοηθήσουμε.

Εμείς πέρα από τις ανακρίβειες και τους αγοραίους χαρακτηρισμούς υλοποιούμε επιτυχώς το πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα εξασφαλίζοντας στα σίγουρα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων μας, επειδή γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα πόσο ανάγκη τα έχουν αυτοί και οι οικογένειες τους.
Θα αφήσουμε δε την συνδικαλιστική εργολαβία της υπόθεσης σε καταξιωμένους εργολάβους του είδους που ήδη εκδηλώνουν όψιμο μεν, αλλά έντονο δε ενδιαφέρον.
Ο νοών νοείτω…